Δραστηριότητες

Η θέση του συγκροτήματος των Chroma Studios το κάνει ιδανικό ορμητήριο για εξορμήσεις στη γύρω περιοχή αλλά και για αναρίθμητες άλλες δραστηριότητες που θα δώσουν άλλο χρώμα στις διακοπές σας!!!

  • Windsurfing

Στις παραλίες των Κανατάδικων (5’ από τα chromastudios) και της Λίμνης έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε το θεαματικό αυτό άθλημα. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να επιδείξουν οι windsurfers τον Αύγουστο, λόγω των ισχυρών ανέμων.

  • Ιππασία

Περιτριγυρισμένο από τα πλούσια δάση του Τελέθριου, ο Ιππικός Όμιλος Πετάλου, στον Ταξιάρχη (10’ από chromastudios), καθώς και το κέντρο ιππασίας του χωριού Καματριάδες (20’ αντίστοιχα) διαθέτουν έμπειρους εκπαιδευτές, οι οποίοι φροντίζουν να καθοδηγούν τους αρχάριους και μη. Μάλιστα, στις Καματριάδες θα συναντήσετε στη φάρμα εκτός από τα άλογα, ελάφια (Ασίας dama-dama), κατσικάκια (νανάκια Αφρικής), πάπιες, φραγκόκοτες, παγώνια και κότες .

  • Bird watching

Το ποικιλόμορφο τοπίο της Βόρειας Εύβοιας με λιβάδια, οροσειρές, υγροβιότοπους και απότομα παραθαλάσσια βράχια, φιλοξενεί μια μεγάλη ποικιλία διάφορων πουλιών. Τα δύο κύρια σημεία ενδιαφέροντος στους παρατηρητές πουλιών είναι οι υγροβιότοποι και λιμνοθάλασσες της Ιστιαίας στο βόρειο τμήμα του νησιού (2’ από τα καταλύματα) και τα όρη Κανδήλι στη Δύση. Οι υγροβιότοποι και οι λιμνοθάλασσες στην Ιστιαία παρέχουν ασφαλές καταφύγιο για Κύκνους (Cignus olor), καθώς και έναν μεγάλο αριθμό θαλασσοπουλιών κατά το χειμώνα. Τα χαμηλά βουνά στο Κανδήλι είναι συνηθισμένο καταφύγιο για τα μεταναστευτικά πουλιά και επίσης έναν τόπο επισκέψεων για τα μεγάλα αρπακτικά, ενώ τα δάση της περιοχής φιλοξενούν το Σιταροπούλι (Emberiza caesia).

  • Καταδύσεις

Στην παραλία της Αιδηψού (20’ από chromastudios) έμπειροι δύτες μπορούν να σας βοηθήσουν να επισκεφτείτε τον υπέροχο βυθό της βόρειας Εύβοιας, με εξοπλισμό που θα νοικιάσετε εκεί. Εναλλακτικά, στα Λιχαδονήσια, τα αποκαλούμενα και «ελληνικές Σεϋχέλλες», θα βρείτε το οργανωμένο Diving Center στον Άγιο Γεώργιο, όπου μπορείτε να μάθετε τα πάντα για τις καταδύσεις, να ενοικιάσετε εξοπλισμό, ή να βρείτε οδηγούς για τα καλύτερα σημεία για καταδύσεις σε όλη τη βόρεια Εύβοια.

  • Πεζοπορία

Τα πυκνά δάση και τα Βουνά της Βόρειας Εύβοιας φιλοξενούν ένα πλήθος μονοπατιών που θα σας ταξιδέψουν μέσα από τα πιο γραφικά σημεία της ευρύτερης περιοχής. Μπορείτε να περιπατήσετε από τον Άγιο (17’ από τα καταλύματα) στο Προκόπι μέσα σε περίπου 6,5 ώρες, από τους καταρράκτες του Δρυμώνα στο όρος Ξυρό σε 3,5 ώρες και από το Μνημείο στο Όρος Πυξαριάς σε 6,5 ώρες. Άλλες διαδρομές ιδανικές για πεζοπορία είναι το φαράγγι του Νηλέα, η Καστανιώτισσα, το Όρος Τ0ελέθριο και πολλά ακόμη.

  • Ποδηλασία

Τα πυκνά πευκοδάση και οι παραθαλάσσιοι δρόμοι της Βόρειας Εύβοιας παρέχουν στους ποδηλάτες ατελείωτες ευκαιρίες για να απολαύσουν την περιοχή από μια διαφορετική οπτική γωνία. Δυνατότητα ενοικίασης ποδηλάτων υπάρχει μέσα στην πόλη της Αιδηψού (20’ από τα chromastudios).

  • Canyoning

Το Φαράγγι του ποταμού Νηλέα προσφέρει ένα μοναδικό και ενδιαφέρον τοπίο για να κάνει κάποιος κανό αλλά και πεζοπορία. Θα σας πάρει περίπου δύο ώρες να φτάσετε στη Κρυοβρύση που εκβάλει ο ποταμός, από την περιοχή της Παλιόβρυσης, που ξεκινάει το φαράγγι.  Όταν φτάσετε στη θάλασσα, ο πιο δημοφιλής προορισμός είναι το χωριό Κερασιά. Η κολύμβηση είναι αναπόφευκτη σε ορισμένες περιοχές και όσοι επιλέξουν να κάνουν τη κατάβαση με κανό θα πρέπει να περάσουν μέσα από στενά περάσματα και σπηλιές.